#vainbloggaajajutut

08 marraskuuta 2015
Heippa! Olen muutamassa blogissa törmännyt kivaan postausideaan nimeltä #vainbloggaajajutut ja halusin ehdottomasti itsekin tälläisen postauksen toteuttaa! Ideana on siis listata erilaisia tilanteita, tapahtumia, ajatuksia yms. jotka ovat monille bloggaajille tuttuja. Tunnistatteko näistä itsenne tai jos et bloggaa niin tuliko tässä kohtia jotka sut yllätti? Mutta pidemmittä puheitta itse aiheeseen, kivaa sunnuntai-iltaa ja tietysti myös hyvää Isänpäivää!



Kun otat asukuvia julkisella paikalla ja saat aina jos jonkinlaista huomiota osaksesi. Ympärillä pyörivät ihmiset voidaan tässä kohtaan yleensä jakaa kahteen luokkaan: tyypit jotka ovat uteliaita ja tyypit, jotka haluavat nopeasti pois paikalta. Usein multa on tultu kysymään, että kuvaanko jotain lehteen tai televisioon ja ilmeisesti tästä pelosta monet pakenevat paikalta. Ja sitten taas välillä on tosi ärsyttävää kun joku jätkäporukka jää sun kuvailuja tuijottamaan ja perään vislaamaan etkä saa olla hetkeäkään rauhassa. Kaverin kanssa tämä ei ole niin kamalaa mutta yksin kameranjalustan kanssa hyvin kiusallista. Tästä syystä otankin kuvat keskustan sijaan puistoissa, jossa saa yleensä olla itsekseen, ellei lasketa päiväkävelyllä olevia mummoja, jotka jäävät aina ihastelemaan mun punaisia hiuksia! 

Kun olet syömässä kavereiden kanssa ja kaikki ovat jo tottuneet siihen, ettei ruokaan saa koskea, ennenkuin olet napannut siitä kuvan! Tässä kohtaa joukon nälkäisimmät ärähtävät, onko kaikesta aina pakko ottaa kuvia? No on, vastaa bloggaaja! 

Kun  pimeys hankaloittaa harrastusta huomattavasti. Jos haluat hyviä kuvia, saat niitä vain päivällä, mutta koulun ja töiden takia se on arkena lähes mahdotonta. Siksi viikonloppuna ja vapaapäivinä täytyykin sitten ottaa kuvia koko viikon edestä. 

Kun säiden kylmetessä asukuvien ottaminen on täyttä tuskaa. Talvitakkeja ei viitsisi kauhean montaa ostaa, mutta on tylsää jos joka kuvassa on sama takki. Siispä on kiva ottaa kuvia ilman takkia, mutta on sanomattakin selvää että kylmä tulee 20 asteen pakkasessa! Tai vaikka olisi takki päällä niin sormet ja varpaat palelee ja kokoajan saa pelätä että vetää lipat tai kameranjalusta kaatuu kun on niin liukasta. Jos taas on niin käytännöllinen, että vetää täydet talvikamppeet niskaan, asu harvoin on enää blogimatskua. Myös säätiedotusten pakonomaisen kyttäämisen asukuvaystävällisen sään toivossa voi varmaan myös mainita tässä kohtaa?


Kun kamera ja parhaassa tapauksessa koko kameranjalusta täytyy raahata joka paikkaan mukaan, koska ikinä ei tiedä milloin hyvä blogimateriaali kävelee vastaan. Kun kiskon kameranjalustaa perässäni korkkarit jalassa ympäri kaupunkia ei huvittuneilta katseilta voi välttyä! 

Kun istuu jatkuvasti tietokoneen ääressä, ainakin minä kärsin kroonisesta niskajumista. Nyt olenkin sitten alkanut tietoisesti pitämään pieniä taukoja postauksen tekemisessä. Käyn ulkona, siivoan tai teen mitä tahansa muuta hetken aikaa, jotta kroppa saa vähän liikettä ja sitten ajatuskin kulkee taas paremmin. Tähän väliin voisin myös huomauttaa, että jokaisen postauksen polttoaineena toimii luvattoman monta kuppia kahvia! 

Kun ihmiset aliarvioivat sitä kuinka kovaa työtä blogin aktiivinen ylläpitäminen todella vaatii. Välillä ärsyttää kun monet tuntuvat luulevan että saan vaan maata kotona ja nauttia kaikesta ilmaisesta tavarasta, jota postilaatikkooni satelee, vaikka todellisuudessa bloggaamiseen uppoaa päivittäin useita tunteja työpäivän jatkoksi. Ja ei, en istu Facebookissa tai selaa Iltalehteä, vaan kirjoitan, kirjoitan, kirjoitan, huvitti tai ei. Eihän tähän mua mikään pakota, mutta haluan että te täällä viihdytte ja jos minä en tee hommia niin täällä ei ole mitään luettavaa. Kova työ kuitenkin maksaa itsensä takaisin ennemmin tai myöhemmin! 

Kun kaupassa ostat asian x, koska saat siitä hyvän kuvan. Kyllä, myönnän joskus valitsevani kahvilassa tai kaupassa ostokseni sen perusteella että se sopii johonkin tiettyyn postaukseen, esim. kun kuvaan meikkejä ostan varta vasten niiden kaveriksi kukkia! En nyt siis tarkoita sitä, että hankin juoksumaton koska haluan sporttisen kuvan, vaan jos ostan vaikka välipalapatukan niin katson sellaisen jossa on kiva pakkaus! Kai se on ihan sallittua?



Kun vanhojen postausten selaaminen hävettää. Välillä sitä miettii mitähän on päässäni mahtanut liikkua nuorempana, kun kuvat ja tekstit ovat noh..vähemmän hyviä? Mutta jostain on pitänyt aloittaa ja postaus postaukseltahan tässä kehitytään. 

Kun asunto on kuin ydinpommin jäljiltä kun olet ottanut kuvia tai olet lähdössä ulos ottamaan asukuvia. Sopivaa asua valitessa koko vaatekaappi täytyy kääntää ympäri eikä ole ollenkaan outoa löytää pitsisiä alusvaatteita keittiönpöydältä, ne ovat nimittäin loistava alusta koruja tai kosmetiikka kuvatessa! Ette kuule uskokaan kuinka monet pikkupöksyt olette tietämättänne nähneet, heh. :-D Lopulta asunto on sekalaisten tavaroiden sekasotku ja jopa huonekaluja saattaa löytyä ihan vääristä paikoista.

Kun bloggaamisesta ei koskaan saa lomaa, mikä on sekä hyvä, että huono asia. On ihanaa kun bloggaamista voi harrastaa ihan missä tahansa, kannettava, kamera ja puhelin kun kulkee helposti mukana kaikkialle. Mutta jos haluaa lukijoille tarjota uutta luettavaa monta kertaa viikossa, ei vapaapäiviä hirveästi ole. Muut ihmiset rentoutuvat lomareissuilla, mutta kun reissukuvia on niin kiva napsia ja niitä teille esitellä, ei bloggaaja lepää silloinkaan. Jos blogista haluaa vähän taukoa täytyisi samantien sammuttaa puhelinkin, se kun muistuttaa aktiivisesti blogiin liittyvistä sähköposteista ja kommenteista. 

Kun sut tunnistetaan kadulla. On ihan parasta kun tulette mua kaupungilla vastaan ja pysähdytte kertomaan että tykkäätte lukea mun blogia tai katsoa videoita. Niin kivaa nähdä, että minkälaisia ihmisiä siellä ruudun toisella puolella oikein on! Toisaalta, tuntuu olevan joku kirjoittamaton sääntö siitä, että tulette vastaan tyyliin grillijonossa tai yleisessä vessassa silloin kun en todellakaan ole edustuskunnossa! :-D Hauskaa on myös se, että tosi usein saan kommentteja "näin sut tänään kaupassa" tai "kävelit mun ohi tänään, mutten uskaltanut moikata" ja sit vaan mietin, että toivottavasti en oo käyttäytynyt mitenkään typerästi, hahah. Mutta anyway, ihanaa kun tulette moikkaamaan älkääkä sitä turhaan epäröikö, piristätte vaan mun päivää! 

----------------------------------------------------

FOLLOW ME ON SOCIAL MEDIA
Instagram: kristiina_laakso
Youtube: Kristiina Laakso

16 kommenttia

  1. Hahah ihana ♥ Allekirjotan täysin :'D

    VastaaPoista
  2. Mä odotan kovasti uusia videoita sulta! Toivottavasti pian on tulossa <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kuulla, niitä on kyllä kuvattuna kunhan vaan ehtisit ne ediotoimaan! :)

      Poista
  3. Ihana ja hauska postaus! Kirjoitat tosi mukaansa tempaavasti. :-)

    www.therewillbesunshine-emilia.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla, kiitos hirmuisesti! Käyn katsomassa blogisi! :)

      Poista
  4. Nämä postaukset on ihan hauskoja, mutta olen toistaiseksi kaikkien "Vain bloggaajajutut" -postauksien kohdalla toteamaan, etten pysty allekirjoittamaan suunnilleen yhtäkään kohtaa, vaikka bloggaamista on tullut harrastettua useampi vuosi. Sanoisinkin, että nämä menevät enemmän kategoriaan "Vain tyylibloggaajajutut", ei siis päde kaikenlaisiin blogeihin sitten millään :) (Itse kirjoitan siis videopeleistä.)

    Mutta niin, kiva postaus ja blogisi on muutenkin oikein mukavaa luettavaa ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, kiva kuulla! (: Mutta oot kyllä ihan oikeassa että moni kohta pätee vain tyylibloggaajiin, mutta kyllä tässä oli onneksi muutama kohta ainakin jotka sopivat bloggasit sitten mistä tahansa! :)

      Poista
  5. Osaan samaistua vähän liikaakin, varsinkin tohon " pitääkö kaikesta ottaa kuvia??" :D sitä kuulee aika usein

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että samaistuit, hahah joo tota kuulee kyllä ihan liiankin usein! :D

      Poista
  6. Mä olen mennyt tässä helpoimman kautta ja meikähän ei asukuvia yksin ota julkisilla paikoilla, koska tosiaankin haluan välttää sen möllötyksen jota vierailta ihmisiltä saa XD
    Nää tämmöset postaukset on hauskoja, mielellänsä näitä lukee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah joo välillä kyllä ottaa päähän kun ei kuvia saa ottaa rauhassa, mutta minkäs teet :) Kiva kuulla että tykkäsit tästä postauksesta! :)

      Poista
  7. Sun uus banneri on ihana! Oot niin kaunis! :)
    Jatka vlogaamista ja bloggaamista, koska oot niissä niin hyvä ja sun videoita on tosi hauska katsoa ja lukea sun sujuvaa tekstiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta ja piristävästä kommentista, mukavaa että tykkäät! :)

      Poista
  8. Ihana postaus! Mie en ollu tormänny vielä aiemmin näihin, joten ihan innolla odotin, mitä sieltä tulee! Itse en ole vielä suosittu bloggaaja, joten minua ei tunnisteta kaduilla eikä tulla sen erikoisemmin juttelemaan, mutta kaikkiin muihin osaan kyllä hyvinkin samaistua sinun kanssasi. Ja lisäisin tähän ehkä vielä sen, että "kun puolisosi näkee ilmeestä, että jahas, nyt mennään ottamaan asukuvia ja minun ei auta kuin ottaa kamera käteen" :D

    Siun uusi banneri on tosi kiva ja tykkään erityisesti noista kirkkaista väreistä, jotenkin ihanaa vaihtelua siihen, kun kaikilla on aina mahdollisimman neutraali banneri, joka on osittain aika tylsää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että kiitos paljon positiivisesta palautteesta, ihanaa kuulla että tykkäät! :) Mä oon jo luovuttanut poikaystävän kanssa asukuvien ottamisen suhteen, siitä ei vaan tule yhtään mitään! :-D

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.